Autorijbewijs

Kun jij ook niet wachten tot je je rijbewijs hebt?

Goed leren autorijden is belangrijk, voor je eigen veiligheid en voor die van anderen. Met de jarenlange ervaring pakt Rijschool de Jong daarom je rij-opleiding serieus aan. De rij-instructeur is rustig en betrokken en zet zich volledig in om van jou een goede- en veilige bestuurder te maken. Je hebt een vaste rij-instructeur en lest in dezelfde auto, de luxe Volkswagen T-Roc. De auto waarmee je gemakkelijk en snel vertrouwd raakt met het rijden op de Nederlandse wegen.

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

Je kunt vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Je kunt al op je 17e rijexamen (categorie B) doen. Slaag je, dan mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach autorijden. Dit experiment met begeleid rijden duurt tot 2016 en heet 2toDrive.

Wat is 2toDrive?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rij-ervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rij-ervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rij-ervaring kunt opdoen.

Nu beginnen?

– Ben je 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
– Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
– Ben je 17 jaar geworden, dan mag je je rijexamen doen.
– Je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e jaar autorijden samen met een coach.
– Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op!

Geen mens is gelijk. Niet iedereen heeft hetzelfde gevoel voor techniek. Daarom biedt Rijschool de Jong verschillende lespakketten.
Met een proefles wordt al snel duidelijk welk pakket het best bij jou past. Na de proefles kun je samen met de rij-instructeur de rijlessen en ‘route’ gaan bepalen. Leer je snel of heb juist iets meer begeleiding nodig? Dan passen we onze ‘route’ daar samen op aan.

Kiezen voor autorijles bij Autorijschool de Jong is kiezen voor een gedegen rij-opleiding!

Autorijbewijs-halen-Leeuwarden