Rijbewijs E

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

Voor je werk met een aanhanger achter de auto rijden, op vakantie met de caravan of bijvoorbeeld met een paardentrailer achter je auto. Je hebt het rijbewijs BE vaker nodig dan je misschien zou denken.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. Wij kunnen je daar prima bij helpen, maar het hebben van een E rijbewijs geeft vooral zekerheid!

Standaard BE rijbewijs halen

Heb je geen haast met je BE rijbewijs halen? Dan is de standaard opleiding iets voor jou! Tijdens de standaard opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen.

E achter B rijbewijs in 1 dag!

Het kan! Rijschool de Jong biedt die mogelijkheid: lessen en examen op één dag.

We raden je dan wel aan een korte intake te doen. Tijdens de intake kijken we onder andere naar je voertuigbeheersing, je inzicht en leersnelheid. Op basis hiervan zullen we een advies uitbrengen.

 

fotoos-14-september-2016-296